bread image

logobar bg


search image

 


topmenu image

 

Welkom op de website

van St. Barbara Bunnik

bloesem witcaritas omlijning 205Caritas

De Parochiële Caritas Instelling Paus Johannes XXIII is actief in de Kromme Rijnstreek via de acht geloofsgemeenschappen (Wijk bij Duurstede, Cothen, Houten, ’t Goy, Bunnik, Odijk, Werkhoven en Schalkwijk). De doelstelling van Caritas is dienstbaar zijn aan de mensen die financiële hulp hard nodig hebben. Caritas is er voor de hele samenleving, voor alle gezindten zowel voor individuele personen als voor organisaties.

 

Landelijk leeft 7,4 procent van de bevolking onder de armoedegrens. In Bunnik zal het percentage lager zijn maar ook bij ons komt zeker armoede voor. Misschien wel meer dan iedereen denkt. Mensen die het financieel misschien nét redden, maar nooit iets extra’s hebben te besteden. Die met moeite hun opgroeiende kinderen voorzien van alwéér een paar nieuwe schoenen, of die zelfs hun medicijnen maar niet meer ophalen vanwege de eigen bijdrage. Geen geld voor schoolreisjes, verenigingen, muziek of sportclubs voor de kinderen of voor henzelf.

 

Het probleem is: hoe komen we er, als Caritas, achter waar de armoede heerst en hoe erg het is? Met de ontkerkelijking neemt de bekendheid van Caritas af. Hier willen we wat aan doen. Wij willen ons openstellen voor iedereen; wij laten ons horen en laten ons zien maar u mag/kunt ons helpen door niet te zwijgen maar te spreken. Kortom een “profetische” Caritas.

 

In ons dorp Bunnik hebben we de huisartsenpraktijken, de apotheker, de schoolhoofden van alle basisscholen, maatschappelijk werk en de Gemeente bezocht en daar onze Caritas onder de aandacht gebracht. Zij kunnen vanuit hun beroep dorpsgenoten wijzen op het bestaan van Caritas, en eventueel kunnen zij helpen met het indienen van een aanvraag. Iedereen mag natuurlijk ook rechtstreeks een beroep doen op Caritas. Nadere informatie kunt u vragen via het emailadres van de Caritas: bunnik.pci[a]pj23.nl. 

 

Raadpleeg de Overzichtspagina van contactpersonen voor contactgegevens.