bread image

logobar bg


search image

 


topmenu image

 

Welkom op de website

van St. Barbara Bunnik

bloesem witHistorie

Op 9 oktober 1940 werden de huidige kerk en altaar geconsacreerd door Mgr Dr J. de Jong. In 1990 is ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Barbarakerk een gedenkboek samengesteld waarin de rijke historie is vastgelegd.

 

gedenkboek300

Klik op de afbeelding voor de

digitale versie van het boek.

        

Emeritus pastor J. Gademan, de auteur van het boek , schreef in de inleiding: “Ook een parochie groeit in het heden vanuit haar verleden”. Bij het lezen van dit boek is de kans groot dat u met andere ogen naar de kerk gaat kijken. Het vertelt de verhalen achter glas-in-lood ramen, beelden en andere kunstvoorwerpen. U kunt kennis maken met de pastoors en markante personen van vroeger. Hun namen zijn veelal bekend doordat straten naar hen vernoemd zijn. Ook is er aandacht voor de rol van de kerk voor haar omgeving.

 

Het boek is een waardevolle herinnering. 

 

 

Bij het 75 jarig bestaan van pastorie en kerkgebouw is, na afloop van de feestelijke eucharistieviering op 4 oktober 2015 de film ‘Bunnik 1938-1973, 35 jaar Barbaraparochie historie’ vertoond. Een boeiend historisch overzicht van de bouw van de Barbarakerk aan de Stationsweg, de overgang van de oude naar de huidige Barbarakerk en enkele impressies van de Barbaraschool en het rijke Roomse leven uit de periode 1938-1973.

De vertoning bracht bij velen weer de herinneringen van vroeger boven; veel in de film voorkomende personen, waaronder de bouwers van de kerk, werden door de kijkers herkend.

Met dank aan Arnold Miltenburg die van het originele filmmateriaal een prachtig document heeft gemaakt.

 

Op YouTube kunt u kijken naar deze film: Bunnik 35 jaar Barbara parochie.