bread image

logobar bg


search image

 


topmenu image

 

Welkom op de website

van St. Barbara Bunnik

bloesem witMededelingen

 

De digitale adventsretraite 2020 van de jezuïeten

“Zie, ik kom spoedig” is de titel van de adventsretraite 2020. De retraite gaat op zondag 29 november van start en loopt tot vrijdag 25 december. Het is alweer de dertiende digitale retraite van de jezuïeten.

Deelnemers aan de digitale retraite krijgen dagelijks een gebedsmail met bijbelteksten, meditatieve vragen, citaten en technische gebedstips.
Het geheel vormt een innerlijke reis om het mysterie van Kerst intenser te beleven.

Enkele citaten van deelnemers aan de vorige digitale retraite:
• “Ik heb in het openbaar vervoer in de stiltecoupé de tijd genomen om de retraite te doen, omdat er thuis veelal geen stilte is.”
• “Ik ben het meest blij dat ik als protestant mee mag/kan liften met m'n rooms-katholieke familie!”
• “Kom niet tot werkelijk mediteren maar zo'n dagelijkse speldenprik doet me goed: een klein moment van aandacht en bezinning.”
Een productie van www.ignatiaansbidden.org
ignatiaansbidden.org verzorgt jaarlijks twee digitale retraites, tijdens de Advent en de 40-dagentijd. Ons doel is mensen te helpen in hun gebed tijdens de speciale tijden in het kerkelijk jaar. Om zich meer bewust te worden van Gods aanwezigheid in hun leven.

 

MaaltijdMaatje
Het is waarschijnlijk niemand die op de pastorie achterom moest zijn opgevallen, maar onder de garageoverkapping van de pastoor heeft maanden een grijze kast gestaan.
Wat zat daar in?
Daar zaten “warmhoud-dozen” in voor Tafeltje Dekje.
Onze geloofsgemeenschap heeft de organisatie MaaltijdMaatje gastvrijheid verleend. Zij konden op dat moment nergens terecht.
In samenwerking met “Maaltijdservice Krommerijnstreek” uit Cothen, verzorgen vrijwillige chauffeurs het rondbrengen van warme maaltijden in Bunnik.
De maaltijden zijn dagelijks vers gekookt en worden warm aangeleverd.
MaaltijdMaatje doet dat sinds afgelopen mei op alle werkdagen, drie gangen met dagelijks keuze uit twee menu’s.
Inmiddels zijn er al bijna 1000 maaltijden afgeleverd.
MaaltijdMaatje richt zich op ouderen en gehandicapten, maar ook helpen zij mensen die door ziekte of ongemak tijdelijk niet zelf kunnen koken.
Hebt u belangstelling voor de maaltijden, dan kunt u bellen met Martine de Witte-de Bouter: 06-12538531 ( info@maaltijdservicekrommerijnstreek.nl )
Voor meer informatie kunt u ook kijken op www.tafeltjedekjebunnik.nl of bellen met Martine.
Door de groeiende belangstelling is er ook behoefte aan vrijwillige chauffeurs.
Voor nadere informatie zie: (www.maaltijdmaatjebunnik.nl )

 

Gebruik mondkapje

Wij vragen u dringend om vanaf nu bij binnenkomst van de kerk, tijdens de viering (met uitzondering tijdens het moment van ontvangen van de H. Communie) en bij het verlaten van de kerk een mondkapje te dragen.

Wij verzoeken u vriendelijk om zelf een mondkapje mee te nemen.
 

 

‘Effe buurten’
 Koffie-inloop, iedere donderdagochtend van 10 - 11.30 uur in 'De Witte Huisjes' 
Deel verhalen, leer elkaar kennen of geniet gewoon van de gezelligheid. Neem uw buurman, buurvrouw, vriend of vriendin mee. Kortom, schuif gezellig aan en ontmoet elkaar.
I.v.m. coronamaatregelen max. 12 deelnemers. Om teleurstelling te voorkomen graag vooraf aanmelden, tel. 06 - 18 55 01 50
(bij voicemail naam en tel. nr. inspreken). 

Eerdere regels blijven gehandhaafd
De genoemde aanvullende regels komen bovenop de al bestaande regels die onverkort blijven gelden:

  • blijf thuis als u ziekteverschijnselen hebt die lijken op Corona

  • ontsmet uw handen bij binnenkomst en voor het ontvangen van de H. Communie

  • houd 1,5 meter afstand

  • volg de aanwijzingen van de gastvrouwen en –heren

  • samenzang is niet toegestaan

 

 

Open venster + inlegvel en nieuwsbrief

 

Voor het laatste OPEN VENSTER klik HIER

en voor het INLEGVEL klik HIER

Nieuwsbrief DICHTBIJ klik HIER

 

Reserveren bijwonen vieringen
Deelnemen aan een zondagsviering kan alleen op basis van reservering. Dit kan uiterlijk tot zaterdag 12:00 uur bij ons secretariaat, zolang er plaats is. De contactgegevens staan onderaan deze brief. Het is alleen mogelijk om voor de eerstvolgende viering te reserveren. Als de viering al vol is, kunnen we u op een wachtlijst plaatsen. Bij de volgende viering bent u dan als eerste aan de beurt.
De reservering staat open voor de hele parochie. Daar staat tegenover dat u zelf ook kunt reserveren bij vieringen op andere locaties in de parochie; zie website pj23.nl en Open Venster.

 

Kinderkerk.
Op zondag 29 november is er om 11.00 uur houden we Kinderkerk voor kinderen tot 11 jaar in de kerk. 

Ons doel is om kinderen op een speelse en toegankelijke manier de kern van ons geloof, de naastenliefde, bij te brengen. 

Dit doen we met liedjes zingen en muziek maken, luisteren naar een verhaal, knutselen en/of bouwen en een kaarsje aansteken voor iemand.

Alle kinderen, ook kinderen die niet tot de parochie behoren, zijn van harte welkom!
Het thema van de Kinderkerk is:

 “Het eerste lichtje brandt"


Neem gerust een muziekinstrumentje mee.
Ouders en opa's en oma's zijn hierbij ook welkom.
Inlichtingen   informatie: kinderkerkbarbara@hotmail.com.

 

Regels voor kerkbezoek
• Als u een huwelijksjubileum viert of een jaargedachtenis herdenkt, hebt u voorrang op de gewenste datum. Voor een dergelijke viering is eerder reserveren mogelijk.
• Bij een reservering noteren we uw naam en telefoonnummer. Na de viering bewaren we de lijst met aanwezigen voor bron- en contactonderzoek COVID-19, mocht hiertoe aanleiding zijn.
Na vier weken vernietigen we de lijst.
• Bij verkoudheidsklachten moet u helaas thuisblijven. Bij benauwdheid of koorts moeten ook uw huisgenoten thuisblijven.
• Het is belangrijk dat u op tijd naar de viering komt, dan kunnen vrijwilligers u naar de toegewezen plek begeleiden. De ingang naast de Mariakapel is een half uur voor de viering open. Andere ingangen zijn gesloten.
• Bij binnenkomst dient u uw handen te desinfecteren. De middelen daartoe staan voor u klaar.
• Op basis van de reservering wordt u ingedeeld op een plaats in de kerk. U mag alleen op die plek plaats nemen. Zo blijven we steeds op veilige afstand tot elkaar.
• In de kerk mag u hardop meebidden waar dat gebruikelijk is. Zingen is helaas niet toegestaan. Tijdens de viering zullen alleen enkele cantors zingen.
• Om veilig afstand te houden verzoeken we u bij het lopen door de kerk enige afstand tot de banken te houden. Loop bijvoorbeeld door het midden van het middenpad. Bovendien mag bij iedere bank de eerste zitplaats bij het middenpad niet worden gebruikt.
• In de banken en stoelrijen houden we steeds drie plaatsen vrij tussen elkaar. Mensen uit hetzelfde huishouden mogen wel naast elkaar zitten. Bij de indeling houden we hier al rekening mee.
• Na afloop van de viering blijft iedereen op zijn/haar plaats. Vrijwilligers geven steeds iemand een seintje die de kerk kan verlaten. Zo kan iedereen de juiste afstand bewaren. U verlaat de kerk via de dichtstbijzijnde uitgang. Alle uitgangen zijn open.
• Bij de uitgang staat een collectemandje. Door vooraf al geld op te zoeken, voorkomt u vertraging.
• Neem zelf uw afval en kerkboekje mee. Bij de uitgang staan hiervoor bakken klaar.

 

Maximaal 30 personen
Helaas blijft het aantal coronabesmettingen sterk oplopen. Het kabinet geeft de kerken het dringend advies om het aantal deelnemers aan vieringen voorlopig terug te brengen naar 30 personen en geen samenzang toe te staan. De bisschoppen hebben dit advies overgenomen en doen daarbij ook een dringend beroep op de kerkgangers om in de kerk een mondkapje te dragen. Daarom gaan wij, mede op verzoek van ons pastorale team en het parochiebestuur,
vanaf a.s. zondag 18 oktober het aantal toe te laten personen voor de vieringen terugbrengen naar maximaal 30 personen, exclusief voorganger en andere medewerkers in de viering.