bread image

logobar bg


search image

 


topmenu image

 

Welkom op de website

van St. Barbara Bunnik

bloesem witOecumene

De oecumene bevordert de eenheid, samenwerking en het onderlinge begrip tussen religieuze groepen. In Bunnik verzorgen de Protestantse Gemeente Bunnik en de Rooms Katholieke geloofsgemeenschap St. Barbara door het jaar heen verschillende gezamenlijke activiteiten.  Vanuit de Raad van Kerken, het overkoepelend orgaan, worden de oecumenische activiteiten voorbereid. In deze raad hebben leden van beide kerken zitting.  Oecumenische diensten worden afwisselend in één van beide kerken gevierd. Deze diensten worden aangekondigd in Kerkkrant en Open Venster.

De Raad van Kerken coördineert ook de volgende werkgroepen:

  • Crivitz-werkgroep
  • ZOM-bijeenkomsten.

Crivitz-werkgroep

Oecumenisch Bunnik heeft al ruim 25 jaar een partnergemeente in het oosten van Duitsland: het stadje Crivitz in de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern, vlakbij Schwerin. Die contacten staan onder de auspiciën van de Raad van Kerken. Meestal bezoeken wij vanuit Bunnik eenmaal per jaar Crivitz en bezoeken zij ons ook eenmaal per jaar. Bij bijzondere gelegenheden wijken wij daar soms van af. We leven als kerken met elkaar mee, in het bijzonder bij belangrijke gebeurtenissen. We verzamelen jaarlijks handtekeningen voor de kerst- en nieuwjaarsgroeten naar onze Oost-Duitse vrienden. Bezoekt u eens de website van de kerkgemeenschap Crivitz.

 

ZOM-bijeenkomsten

ZOM staat voor zondagse ontmoetingsmiddag. Elke derde zondag van de maand is er mogelijkheid elkaar in de Witte Huisjes te ontmoeten. Vanaf 15:00 uur staan koffie en thee klaar. Op ZOM-bijeenkomsten is een intermezzo van een half uurtje. Deze kan bestaan uit een lezing, muziek, dia’s met uitleg of een vergelijkbare activiteit. Na het intermezzo kan tot 17:00 uur nagepraat worden onder het genot van een glaasje wijn of fris. Kom eens langs en laat u verrassen.

 

 

Oecumenische viering in de Dorpskerk

 Oecumenische Willibrordzondag in de Dorpskerk, met pastor L. de Vries en Ds. C. Constandse.