bread image

logobar bg


search image

 


topmenu image

 

Welkom op de website

van St. Barbara Bunnik

bloesem witKosters misdienaars acolieten

Kosters

Vijf kosters in onze geloofsgemeenschap zorgen ervoor dat de vieringen rustig verlopen, alles voor de voorganger en de kerkbezoeker in orde en aanwezig is, en de kerk rustig en opgeruimd is. Iedere koster is in principe per week ingeroosterd van zaterdag t/m vrijdag. Dit rooster wordt per kwartaal gemaakt.

Onder zijn/haar taak in deze week van dienst hoort het kosterwerk tijdens de vieringen in het weekend, het dagelijks openen en sluiten van de Mariakapel, kosteren bij de wekelijks dinsdagavondviering, een eventuele uitvaart of huwelijksviering of een andere viering, bijv. de Mariavieringen in mei en oktober.

Bij drukke vieringen zoals met Pasen, Kerstmis en Allerzielen werken de kosters samen.

Ook het op voorraad houden van bijv. de kaarsen en de miswijn wordt door een van de kosters verzorgd.

 

Misdienaars

In onze geloofsgemeenschap is een groep van ongeveer 15 misdienaars actief, zowel jongens als meisjes, die bij de vieringen assisteren. Als kinderen in de parochie hun 1e H. Communie hebben gedaan kunnen zij zich hiervoor opgeven. De misdienaars zijn gemiddeld een maal in de vier weken aan de beurt om een viering te dienen. Bij een huwelijksviering zijn er ook misdienaars aanwezig.

De misdienaars en misdienettes (en ouders) krijgen maandelijks een rooster toegestuurd via de mail.

 

Acolieten

Bij een uitvaart is er een acoliet aanwezig naast de pastor/voorganger. Hij/zij heeft de taak van misdienaar en lector tijdens de viering en eventueel  de begrafenis op het kerkhof. Er zijn vijf acolieten op oproepbasis beschikbaar.

 

Raadpleeg de Overzichtspagina van contactpersonen voor contactgegevens.