bread image

logobar bg


search image

 


topmenu image

 

Welkom op de website

van St. Barbara Bunnik

bloesem witBloemengroep

Bij de vieringen, gedurende het gehele liturgisch jaar, worden de bloemen verzorgd door de 'bloemengroep'. De vrijwilligers (momenteel 8) verzorgen twee aan twee en bij toerbeurt gedurende een maand de bloemen. De voorzitter stelt het rooster op en regelt in overleg met de penningmeester van de locatie de kas. De standaardversiering van de kerk bestaat uit een bloemstuk op het altaar en een klein bloemstukje op het tweede altaar in de dagkapel; een grote vaas bloemen naast altaar op de grond; een vaas bij beide 'Maria’s'.

 

Een kerkgebouw versieren omvat meer dan thuis een bloemetje neerzetten: gemiddeld is men wekelijks, met 2 personen, zo’n 2 uur bezig. Bij de voorbereidingen wordt geïnspecteerd hoe de bloemen zich gehouden hebben, eventueel bloemenwater verversen, opnieuw aansnijden of het kopen van nieuwe bloemen.

Met het gebruik van bloemkleuren wordt zo mogelijk aangesloten bij de liturgische kleuren van het moment in het jaar, zoals witte of gemengd witte bloemen in de Paas- en Kersttijd, op witte Donderdag en met Hemelvaart; rode bloemen op Palmzondag en op Goede vrijdag; paarse of gemengd- paarse bloemen gedurende de vasten- en de advents-tijd.

Bij een begrafenis of een huwelijk zorgt de bloemengroep ervoor dat de basis-versiering in orde is. Bijzondere, speciale of extra wensen voor altaar- of kerkversieringen moeten, in overleg met de koster, door derden (familieleden, een bloemist) ingevuld worden. Het is een goed gebruik dat deze bloemversieringen na de plechtigheid in de kerk blijven staan.

 

Raadpleeg de Overzichtspagina van contactpersonen voor contactgegevens.