bread image

logobar bg


search image

 


topmenu image

 

Welkom op de website

van St. Barbara Bunnik

bloesem witBij overlijden

In geval van overlijden kunt u contact opnemen met de begrafenisondernemer of u kunt de Pastoraatsgroep bellen, nummer 06-20381340.

 

Voor uitvaarten wordt eerst contact opgenomen met de begrafenisondernemer, die het secretariaat van de parochie in Houten belt. Daarna schakelt het secretariaat de contactpersoon in voor de bij de uitvaart betrokkenen zoals organist, acoliet, bloemengroep en koor en de contactpersoon voor de avondwake.

 

Er bestaat de mogelijkheid om de avond voorafgaand aan een uitvaartmis een avondwake te houden. De familie en andere betrokkenen komen dan samen in de kerk om, rondom de baar met het dode lichaam van de dierbare, samen te waken en te bidden. Tijdens een avondwake staat de gedachtenis aan de overledene meer centraal dan bij een uitvaartmis.

Er is meer ruimte voor teksten zoals gedichten of andere passende teksten. Meerdere sprekers kunnen iets zeggen over de overledene. De avondwake wordt geleid door een parochiaan. Aansluitend op de avondwake kan gekozen worden voor een condoleance in de kerk. Dit wordt geregeld in overleg met de uitvaartleider.

 

Raadpleeg de Overzichtspagina van contactpersonen voor contactgegevens.