bread image

logobar bg


search image

 


topmenu image

 

Welkom op de website

van St. Barbara Bunnik

bloesem witJeugd, alle leeftijden

Vieringen voor de jeugd/ jongeren

De geloofsgemeenschap St. Barbara kent geen gezinsvieringen meer omdat er te weinig vrijwilligers zijn om de werkgroep gezinsviering te vormen. Afgezien van het feit dat de kinderen en jongeren in elke viering welkom zijn is het goed hier te vermelden dat er ongeveer een keer per maand door het kinderkoor en/ of jongerenkoor wordt gezongen. Op welke dag dat is, zie hiervoor  de agenda.

 

 

Schoenendoosactie

Invulling volgt.

 

Scoenendoosactie

Gevulde schoenendozen

 

 

Kind en verlies

Kinderen kunnen in hun jonge leven worden geconfronteerd met verlieservaringen. In onze parochie organiseert de werkgroep 'Kind en Verlies' bijeenkomsten voor deze kinderen, om ervaringen te delen en om te leren gaan met de verlieservaringen.

 

Op de website van onze parochie vindt u meer informatie over kind en verlies.

 

Jongeren en rouw

Jongeren staan vaak volop in het leven. Nadenken of stilstaan bij de dood ligt niet voor de hand. Als het onheil toeslaat kan de dood keihard om zich heen slaan en kan dan zeer confronterend zijn. Hoe ga je daar dan mee om? Wat moet je doen als je niet bij je vrienden of familie kan of durft  aan te kloppen?  Jongeren lopen niet te koop met hun rouwervaring. Omdat ze er anderen niet mee willen belasten. Naaste familie heeft vaak al genoeg aan zichzelf, zo denken ze. Of gewoon omdat ze denken niet begrepen te zullen worden, of omdat ze niet “anders” willen zijn.

Doordat jongeren soms hun rouw niet tonen kan het zijn dat hun verdriet al gauw niet herkent wordt. Dan kan het zijn dat jongeren al gauw wat betreft hun rouwproces in een isolement raken. 

 

Op de website van onze parochie vindt u meer informatie over jongeren en rouw.

 

Raadpleeg de Overzichtspagina van contactpersonen voor contactgegevens.