bread image

logobar bg


search image

 


topmenu image

 

Welkom op de website

van St. Barbara Bunnik

bloesem wit

Mededelingen

 

Kinderkerk.
Op zondag 6 oktober is er om 9.30 uur Kinderkerk voor kinderen t/m 11 jaar in de grote zaal van de Pastorie Achterom.
Alle kinderen, ook kinderen die niet tot de parochie behoren, zijn van harte welkom!
Het thema van de workshop is: “De ark van Noach"
Tijdens deze Kinderkerk gaan we op een leuke manier aan de slag met de Ark van Noach.
God houdt van dieren en kinderen mogen hun knuffel meenemen naar de Kinderkerk. Na afloop zijn de kinderen in de kerk aanwezig.
Voor de allerkleinsten is er crèche.
Voor vragen en eventueel opgave: kinderkerkbarbara@hotmail.com.

Geloven Nu in Bunnik
Na de zomervakantie is de “Geloven Nu”-groep weer van start gegaan, maar een ieder die wil kan de volgende keer nog aanschuiven! Van (nieuwe) deelnemers vragen wij alleen een mooie nieuwsgierigheid naar wat Geloven Nu voor hen kan betekenen. Lijkt het je uitdagend om zo naar Bijbelse verhalen te kijken? Kom dan eens langs op een van onderstaande avonden.
Dit jaar is er door de voorbereidingsgroep een keuze gemaakt uit teksten die door deelnemers van het afgelopen seizoen zijn voorgesteld. Drie teksten uit het oude Testament en vier teksten uit de Evangeliën. Teksten waarin onze relatie met Jezus en God de hoofdrol speelt. Een relatie van liefde, maar waarbij ook een woedende God voorbijkomt. De teksten proberen we te verbinden met ons eigen leven, ons eigen geloof. Maar ook met de wereld waarin we leven. We gebruiken daarbij wisselende werkvormen.

Er zijn parallelle avonden gepland in Houten en Bunnik. In Houten zijn Marcel van Heerwaarden en Roswitha van der Voort de begeleiders. In Bunnik is er een opvolger gevonden voor Laura de Vries, namelijk Erik van Kerkhoff.

Bunnik: donderdagen 19.30 - 21.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur.
2019: 17 oktober (Let op: in Open Venster staat het verkeerd!) en 21 november
2020: 9 januari, 13 februari, 26 maart en 7 mei

Houten: maandagen 20.00 - 22.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur.
2019: 28 oktober, 25 november
2020: 13 januari, 17 februari, 30 maart, 11 mei

Voor meer informatie:  jose.renken@casema.nl

 

Dinsdagavondvieringen
Opnieuw een wijziging in de dinsdagvieringen. Deze keer goed nieuws!
Pastoor Hogenelst gaat vanaf nu - iedere 2e en 4e dinsdag van de maand - voor in een eucharistieviering. De aanvang is om 19:00 uur in de dagkapel. De eerste viering is aankomende dinsdag, 10 september.

 

 

Vertrek Laura de Vries
Laura de Vries heeft ons bericht dat zij onze parochies gaat verlaten. Ze heeft per 1 oktober een nieuwe functie aanvaard in een ander bisdom. Ze gaat in een parochie een bloeiende kerkgemeenschap opzetten volgens het gedachtengoed van het boek "Als God renoveert".
We zijn blij voor Laura dat ze deze mooie kans krijgt en ook trots dat er voor haar gekozen is. Tegelijkertijd is het een aderlating voor onze parochies; zeker omdat zij, op zoek naar vernieuwing, een grote bijdrage had kunnen leveren.

Dit najaar bespreken we de consequenties.
In het laatste weekend van september willen we in beide parochies een afscheidsmoment faciliteren.

 

Gezamenlijk sacrament voor de zieken
Tijdens een Eucharistieviering in november 2019 of mei 2020 is er gelegenheid om deel te nemen aan het Gezamenlijk Sacrament voor de zieken.
Zijn er vanuit Bunnik, Odijk en Werkhoven tien aanmeldingen of meer, dan vindt het Gezamenlijk Sacrament in november a.s. plaats; zijn er minder dan tien aanmeldingen, dan wachten we nog even en is het Gezamenlijke sacrament in mei 2020.
Opgave via pastoraat, telefoon 06-2038 1340